Reforma d’uns lavabos a l’edifici de lDESCAT a Via Laietana

Reform of the toiletts of the IDESCAT building in Barcelona

Organizer: IDESCAT, Institut d’Estadística de Catalunya
Typology: Public building / Snitary facilities
Size: 20m2 built 
Budget: 20.000m€
Status: Competition, 2nd place.

OCA teamBernardo Garcia, Hernan Lleida, Marcin Szelejak, Rocío Siesto, Kemal Yegin

Photographic visualizations by OCA team

Plantegem una proposta ambiciosa que transformi l’ambient dels actuals lavabos singularitzant-los i adaptant el disseny a l’edifici que ocupen evitant solucions internacionalistes capaces d’encaixar en qualsevol context. Així mateix, creiem que resulta interessant que en un edifici d’oficines on els treballadors passen la majoria del temps asseguts davant d’un ordinador l’obligatòria visita al lavabo pugui ser agradable i aportar, en la mesura del possible, un moment de descans en la rutina laboral. Es per l’exposat prèviament que proposem un re-disseny complet de la solució estètica dels lavabos buscant establir ponts d’unió i un diàleg clar amb l’historia de l’edifici.
El neomedievalisme de l’edifici ens dona les pautes pel que fa a la composició de l’espai. Les formes arrodonides i en certs punts orgàniques d’aquest estil ens inspiren per reinterpretar-les utilitzant els mitjans i materials contemporanis per crear un ambient únic i memorable. La solució adoptada utilitza materials convencionals de gran durabilitat i economia disposats amb un estricte control geomètric conjuntament amb un gran detallisme en les unions i elements singulars. El resultat es únic i digne de l’entorn patrimonial que ocupa.

Publications of the proposal:  Publications by client or organizer:

OCA architects is a brand of OCA Arquitectos Barcelona, SCP. Nuestro equipo presta servicios de arquitectura y diseño para obra nueva, rehabilitación y trámites en proyectos de vivienda, oficinas y comercial en Vilanova i la Geltrú, Sitges, El Prat de Llobregat.