Reforma d’uns locals per instal·lar-hi un centre de serveis social tipus SIS Serveis d’Intervenció Socioeducativa

Transformation of existing premises into an Educational Social Centre

Reforma de unos locales para instalar un centro de social SIS de Servicios de Intervención Socioeducativa

Organizer: Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
Typology: Public building / Social Centre
Size: 250m2 built 
Budget: 150.000m€
Status: UNDER DEVELOPMENT

OCA teamBernardo Garcia, Hernan Lleida, Marcin Szelejak, Rocío Siesto, Kemal Yegin

Photographic visualizations by OCA team

El programa del projecte es l’establert pel client i està format per aules destinades a uns deu usuaris. Tres d’elles de menor mesura i una major que cal entendre com sala polivalent. Finalment serveis auxiliars formats per un magatzem, serveis higiènics i un petit despatx. Creiem que una infraestructura municipal com la que es busca crear en aquest punt ha de regir-se primordialment pels criteris de funcionalitat i sostenibilitat. Tots dos conceptes es coincideixen en el que creiem que es el concepte clau que ha de regir la intervenció: la flexibilitat d’us. Aquesta multiplica la potencialitat de l’espai facilitant un bon funcionament i futur creant la capacitat per que l’espai evolucioni i s’adapti a les situacions que vagin sorgint. A la vegada, evita la necessitat de realitzar obres d’adaptació o en minimitza l’impacte permetent per tant el funcionament ininterromput de l’equipament i reduint la generació de residus provinents de la demolició i reconstrucció.
Aquest concepte es materialitza en una distribució funcional que busca la no sobre-compartimentació de l’espai, la homogeneïtat en la posició de les instal·lacions i finalment la concentració dels serveis comuns en un punt central no invasiu. Seguint aquestes directius el projecte segueix les costelles estructurals existents com element generador de les aules que requereix el programa funcional.

Publications of the proposal:  Publications by client or organizer:

OCA architects is a brand of OCA Arquitectos Barcelona, SCP. Nuestro equipo presta servicios de arquitectura y diseño para obra nueva, rehabilitación y trámites en proyectos de vivienda, oficinas y comercial en Vilanova i la Geltrú, Sitges, El Prat de Llobregat.