Serveis

Certificacions Energètiques

Què és una certificació energètica?

És un document administratiu que identifica la demanda energètica de l’immoble i la compara amb el seu consum energètic, establint una qualificació. Cada habitatge obtindrà una etiqueta que indica el eficient que és pel que fa a el consum d’energia, seguint un codi de color en una escala que va de la categoria “A” (la més eficient) a la “G” (la menys eficient) segons la normativa vigent actualment.

El tècnic certificador estudia l’envoltant (façana o pell de l’edifici) i instal·lacions. Amb la interpretació de les dades i la introducció dels mateixos en el programa de càlcul indicat, l’Institut Català d’Energia (ICAEN) retorna la conformitat de l’estudi realitzat pel tècnic en forma d’etiqueta energètica. Aquest document és el que finalment obté el client.

Quan es necessita la certificació energètica?

La certificació energètica és obligatòria per a tots els edificis i habitatges que es vulguin llogar o vendre. Els propietaris hauran de tenir disponible per al comprador i / o inquilí el certificat energètic de l’edifici.

Quan no és necessària la certificació energètica?

Els edificis i monuments protegits, els utilitzats com a llocs de culte o els edificis d’habitatges que siguin objecte d’un contracte d’arrendament per temps inferior a quatre mesos a l’any, queden exclosos de sol·licitar la certificació.

Edifici o part d’edifici aïllats amb una superfície útil total inferior a 50 m2.

Edifici o part d’edifici existent d’habitatges, l’ús de el qual és inferior a quatre mesos l’any, o bé durant un temps limitat a l’any i amb un consum previst d’energia inferior a el 25% del que resultaria de la seva utilització durant tot el any.

Tarifes (* IVA no inclòs)

Els preus inclouen la taxa de 11,00 € de ICAEN. Els preus no inclouen l’IVA.

A) Habitatges i locals comercials a l’àrea metropolitana de Barcelona:

– Fins a 50 m2: 70 €

– Entre 50 i 100 m²: 90 €

– A partir de 100 m²: 130 €

 

B) Habitatges i locals comercials en la resta de la Província de Barcelona

– Fins a 50 m2: 90 €

– Entre 50 i 100 m²: 110 €

– A partir de 100 m²: 150 €

Si vostè necessita gestionar més d’un Certificat o és Administrador de Finques o representant d’una Comunitat de Propietaris, consulteu-nos sobre els nostres descomptes especials.

En OCA Arquitectes també tramitem la seva cèdula d’habitabilitat. Per a més informació premi aquíi

OCA Arquitectes és un estudi d’arquitectura format per professionals tècnics. Des de la nostra oficina a Barcelona oferim serveis d’arquitectura pròxims i de qualitat.

Contacta
Plaça Santa Caterina
08003 Barcelona

info@ocaarchitects.eu
+0034 606 03 18 52